Blog dosud nebyl aktivován. Jako potvrzení Vám byl odeslán e-mail, obsahující aktivační klíč. Pokud jste vlastníkem tohoto blogu a nedostali jste aktivační e-mail, nebo jste jej omylem smazali, přihlaste se prosím a nechte si jej poslat znovu.

Základní rozdělení varných typů brambor

18. září 2009 v 11:31 | Standa
Co znamená varný typ A, B, C uvedený na pytli od brambor?

Jedná se o vlastnost brambor, zjednodušeně řečeno podle toho poznáte, k čemu jsou brambory vhodné.

Varný typ brambor A: alias salátové brambory
vhodné na saláty, k vaření ve slupce, na loupačku a jako přílohové - po uvaření jsou brambory pevné, tuhé, lojovaté, nemoučnatí a nerozváří se. Navíc vydrží nejdéle při skladování
Příklad odrůd: Milva, Filea

Varný typ brambor B: alias klasické přílohové
univerzální, vhodné jako přílohové brambory do všech možných pokrmů, při příliš dlouhém vaření se mohou rozvařit
Odrůdy: Solara, Marabel, Quarta, Laura

Varný typ brambor C: alias brambory na těsto a na kaše
Ideální typ pro bramborovou kaši, do těst, vyrábějí se z nich také hranolky
Odrůdy: Mondial, Adora
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 WaclawW WaclawW | E-mail | Web | 29. dubna 2017 v 13:18 | Reagovat

Velmi pěkný blog, těším se na nová pracovní místa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama