Blog dosud nebyl aktivován. Jako potvrzení Vám byl odeslán e-mail, obsahující aktivační klíč. Pokud jste vlastníkem tohoto blogu a nedostali jste aktivační e-mail, nebo jste jej omylem smazali, přihlaste se prosím a nechte si jej poslat znovu.

Odrůda Laura - červené brambory typu B

18. září 2009 v 11:48 | Standa
  • polorané
  • vhodné k uskladnění do pozdního jara
  • varný typ B
  • vhodná na loupání, jako přílohové a na hranolky

Hlízy Laury mají sytě žlutou dužninou. Po uvaření jsou pevné s vynikající aromatickou chutí. Netmavnou za syrova, ani po uvaření. Velmi pěkný tvar hlíz v kombinaci s červenou slupkou a vynikající chuiťovou kvalitou a použitelností dělají z Laury královnu mezi bramborami.





Recept z www.europlant.cz:
BRAMBOROVÉ OKO Z ODRŮDY LAURA: Na přípravu budeme potřebovat: 4 větší brambory (odrůda Laura), 2 vejce, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml oleje, 2 stroužky česneku, koření podle chuti, (majoránka, pepř, sůl, petrželku). Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a smícháme se lžící mouky, majoránkou popř. čerstvou petrželkou. Na pánev nalijeme olej, po obvodu rozprostřeme brambory, střed necháme volný a pomalu opečeme. K otočení použijeme talíř, na který placku sesuneme a překlopíme neopečenou stranou zpět na pánev. Po otočení do středu placky rozklepneme vajíčko. Teprve teď celou placku osolíme a opepříme. Z uvedeného množství uděláme dvě placky. Přejeme Vám dobrou chuť !!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama